OPETUSTA SINULLE

Annan lähiopetusta Perniössä (ellei toisin sovita) 

ja etäopetusta yleisimpien etäopetussovellusten avulla 

(Teams, Zoom, Meet, Messenger jne.) 

Opetusinstrumentit:

Harmonikka

Laulu

Piano

Kitara

Ukulele

Basso

Bändisoittimet ja perkussiot

Työkaluja äänenkäytön kehittämiseen

Äänenkäyttö, puhe ja laulaminen

Oletko kiinnostunut laulamisesta tai  puhumisesta? Tavoitteena on vapaa ja kestävä äänen hallinta. Perusteiden hallintaan kuuluvat instrumentin eli kehon ryhdillinen hallinta, hengitystekniikka ja vokaalien vapaa hallinta. Tärkeätä on oppia tiedostamaan äänenkäytön ongelmakohdat ja löytää jokaiselle tehokas tapa edistyä. Voin antaa  opetusta äänenkäytön perusteista intensiivihetkistä aina säännölliseen koulutukseen. Opetus onnistuu sekä yksilö- että ryhmäkoulutuksena ja etänä tai lähiopetuksena.

Puhetyö toimivaksi ja kestäväksi

Käytätkö ääntäsi päivittäin useita tunteja ja haluaisit kehittää äänen kestävyyttä ja kuuluvuutta. Minulla on pitkä kokemus äänityöläisen äänenkäytön problematiikasta ja monia ratkaisuja puheen helpottamiseksi. Paras tulos saavutetaan säännöllisellä äänenkäytön seurannalla ja jatkuvalla kehitystyöllä. Lyhyelläkin opastuksella voidaan jo saavuttaa huimia edistysaskeleita äänenkäytössä. Seurantaa on mahdollisuus tehdä myös etäopetuksena, eikä välttämättä tarvita kuin puhelin yhteydenpitoon.

Toimiva äänenkäyttö osana henkilöstön hyvinvointia

"Työyhteisö voi toimia kuten parhain kuoro." Ääni syntyy kuin yhdestä suusta. Fyysinen ja henkinen hyvinvointi asettaa suoran yhteyden äänenkäytön toimivuuteen haastavissa tilanteissa. Toisen ääni narisee, toisen kähisee. Miten ääneni toimii ongelmatilanteissa? Jatkuvat flunssat ja sairastelut voivat olla riesa mutta eivät kuitenkaan este, jos osaat käyttää ääntäsi oikein. Äänenhuolto on tärkeä osa henkilöstön työkyvyn ylläpitoa. 

Voin laatia tarpeitanne vastaavan henkilöstön äänenkäytön ohjauskokonaisuuden josta on hyötyä koko työyhteisölle..

Laulaminen on parasta

Kuoro

Voin muokata kuoron lähtökohdista erilaisia kursseja palvelemaan erilaisia kuoron tarpeita aina äänenmuodostuksesta musiikilliseen viimeistelyyn. 

Oletteko valmistamassa konserttia tai yksittäisiä lauluja?  Minulla on pitkä kuorojohtajakokemus itselläni ja monia tapoja kehittää kuorolaulamisen taitoa eteenpäin. 

Kuorolaulajan äänenmuodostukselle jää usein valitettavan vähän aikaa stemmaharjoitusten lomassa ja minulla on tähänkin tehokkaita vinkkejä. 

Yksinlaulu

Perinteinen klassisen laulun pedagogia on minulle kaiken perusta, vaikka lopulta laulettaisiin joko rockia tai oopperaa. Kun yksinlaulun perustekniikka on hallussa, voidaan edetä musiikkityylien vaatimille äänenkäyttötavoille jokaisen laulajan mieltymysten mukaan. "Tekniikka ennen tulkintaa"-periaatteella rakennetaan äänenhallinnan kivijalka aluksi teknisesti kuntoon ja vasta sen jälkeen satsataan enemmän musiikilliseen viimeistelyyn ja tulkinnallisiin kysymyksiin. Yksinlaulua voi opiskella sekä yksin, että ryhmässä.

Mestarikurssit

Laulun tai harmonikansoiton mestarikurssit voivat olla kestoltaan 1  - 6 vrk. Mestarikurssit palvelevat intensiivikurssimuotoisina kursseina sekä harrastajia, että ammattilaisia. Sisältö rakennetaan yleensä opiskelijoiden tarpeita vastaavaksi ja kurssien kulkua ovat tervetulleita seuraamaan myös passiiviopiskelijat. Olen tilattavissa pitämään mestarikursseja vaikkapa kotipaikkanne koululla tai opistolla.

Monipuolista musiikin harrastamista

Harmonikka

Harmonikan historian perusteet, harmonikan soiton alkeet ja jatko. Palkeenkäytön opastusta ja opetusta eri tyyleille omistettuna ( polkka, tango, jazz jne. ) Kilpailuihin valmistava opetus

Bändi

Erilaiset pienkokoonpanot. Sähkökitaran, sähköbasson, syntikan soiton perusteet. Rumpujen soiton alkeet. Kansanmusiikkikokoonpanot. Perkussioiden alkeet.

Yhteislaulu

Laulattaako ja olisi kiva laulaa porukalla? Matalan kynnyksen yhteislauluhetkiä kaikille asiasta kiinnostuneille.

Karaoke

Karaokeakin voi opiskella! Mahdollisuuksia muutaman tunnin karaokehetkestä aina säännölliseen opiskeluun. Voit saavuttaa pienelläkin opiskelulla rohkeamman ja uskottavamman otteen karaokelauluusi. Moni asia loksahtaa paikalleen kun tiedät mitä ja miten. Suoratoistopalvelut mahdollistavat todella tehokkaan ja monipuolisen karaokelauluopiskelun. 

Vapaa säestys

Instrumenttivalikoima vapaan säestyksen opiskeluun on monimuotoinen. Harmonikalla, pianolla ja kitaralla voit oppia säestämään vaikkapa omaa lauluasi tai toisen soittoa. Samalla opit lukemaan paremmin nuotteja ja opiskelusi tehostuu.  

Nuotinlukutaitoa

Nuotit eivät ole salatiedettä ja teoria-aineen opiskelu voi olla ennakkoluuloista huolimatta hauskaa ja antoisaa. Nuotinlukemista voi opiskella myös etänä. Nuottien nimet, rytmit ja ennen kaikkea merkitykset käytännössä aukeavat opastuksessani.